Tandreglering

Tandreglering Göteborg

På vår klinik i Göteborg erbjuder vi dig tandreglering med Invisalign metoden. Invisalign är en av världens mest avancerade metoder av tandreglering med genomskinliga skenor.  Vi kan behandla både lättare och mer komplicerade bettfel. Vi har redan behandlat över 150 patienter med Invisalign.

Hur går Invisalign behandlingen till?

Första besöket

När du kommer första gången för din Invisalign behandling, får du möta en av våra erfarna tandläkare. Tillsammans går ni igenom dina önskemål och diskuterar hur din behandling sker.

Vi tar nödvändiga röntgenbilder, foton och scannar dina tänder. Vi använder oss inte av vanliga avtryck utan scannar istället tänder vilket både är smidigare, säkrare och bekvämare för dig som patient.

Du är nu färdig med ditt första besök och vi påbörjar planeringen av din Invisalign behandling tillsammans med våra Invisalign specialister. Du får en video på din mejl som visar hur din behandling går tillväga och och hur lång den kommer att ta. 

 

Andra besöket

Nu är det dags att få dina Invisalign skenor och påbörja din behandling. Skenorna lämnas ut av våra erfarna tandläkare i Göteborg och tar ca 20-30 min att lämna ut.

Kontroller

Din Invisalign behandling består av regelbundna kontroller varje 5-6 vecka. Kontrollerna tar ca 5 min men är en viktig del för att vi ska se att allt går enligt planerat.

Dessa kontroller ingår alltid i ditt prisförslag och kostar inget extra.

Färdig

När du är färdig med din Invisalign behandling så går iv igenom slutresultatet tillsammans med dig och ser om vi behöver slutjustera något med extra skenor. Dessa kostar ej extra. Därefter avslutas behandlingen med en liten tråd (retainer) bakom tänderna eller en nattskena från Invisalign. Dessa är viktiga för att se till att hålla kvar dina tänder i